PONS Academie

Het Hoogeland
Museumlaan 2
3581 HK Utrecht
t: 030 2546701
e: info@ponsacademie.nl

kvk: 66781027
IBAN: NL91 INGB 0007 4838 72

Het Hoogeland

 

Het Marietje Kessels Project bestaat uit een reeks van twaalf seksespecifieke lessen. Het doel van het project is het vergroten van de weerbaarheid van kinderen. Om zo de kans te verkleinen dat zij slachtoffer worden van machtsmisbruik en/of zichzelf schuldig (gaan) maken aan grensoverschrijdend gedrag.

Bestel

 

Het Handboek Weerbaarheid is dé leidraad voor iedere weerbaarheidstrainer, ervaren en onervaren. Het boek biedt een theoretische onderbouwing van de methodiek van psychofysieke weerbaarheid.

Het beschrijft de aandachtspunten voor praktisch iedere doelgroep en beschrijft hoe je een weerbaarheidstraining opzet en uitvoert. Het sluit af met een groot aantal voorbeeldwerkvormen.

Bestel

 

Nieuwe inzichten in verandermanagement. Succesvol veranderen: een aanpak voor de onderstroom. Door Berendineke Steenbergen

Een groot percentage, tot wel 70 %, van de reorganisaties mislukt. Dit komt onder meer doordat werknemers na een organisatieverandering minder goed functioneren dan ervoor. De veranderdoelen worden daardoor niet behaald. Hoe is dit negatieve effect te verminderen? 

Bekijk

Wanneer kinderen niet weerbaar zijn, is de kans groot dat zij slachtoffer worden van machtsmisbruik zoals het geval is bij pesten, groepsdruk en sexting. Daarnaast is de kans groot dan zij zich schuldig maken aan machtsmisbruik, bijvoorbeeld omdat zij het moeilijk vinden om de groepsdruk te weerstaan. Lage weerbaarheid kan voor veel problemen zorgen. In dit artikel staat een aantal tips om in de klas te werken aan het verhogen van de weerbaarheid.

Bekijk