Agressie is een onderwerp dat voortdurend de aandacht trekt. Op onze post-hbo opleiding tot agressietrainer leer je niet alleen een goede training hanteren van agressie te ontwikkelen en uit te voeren, maar leer je ook alles over de zaken hierom heen, zoals bijvoorbeeld het agressiebeleid.

De opleiding bestaat uit lesdagen, (begeleide) intervisie en de ontwikkeling en uitvoering van een eigen training. Na deze cursus kun je zelfstandig agressietrainingen ontwikkelen en verzorgen en kunt je organisaties adviseren bij agressiebeleid.

De opleiding is nog in ontwikkeling. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, stuur ons een e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Inhoud

Inhoud

De opleiding is nog in ontwikkeling, onderstaande informatie is dus onder voorbehoud.

Het programma bestaat uit twee delen:
  • Basistraining: eigen vaardigheid
  • Specialisatie: Train de trainer agressie

De opleiding bestaat uit acht lesdagen, vijf begeleide intervisie-bijeenkomsten en de eigen praktijk. De opleiding wordt afgesloten met een eindpresentatie.

Op de lesdagen komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:
  • eigen vaardigheid in het omgaan met agressie
  • theorie agressiehantering
  • agressieproblematiek in verschillende sectoren
  • trainersvaardigheden (onder meer werken met een acteur)
  • integraal veiligheidsbeleid

Daarnaast zijn er vijf begeleide intervisiebijeenkomsten en maak je een praktijkopdracht. Deze praktijkopdracht bestaat uit het ontwikkelen en geven van een training voor een door jezelf gekozen doelgroep. Daarnaast schrijf je een (website-)tekst waarin je jezelf presenteert als agressietrainer.