Veerkracht is nodig om stevig op je voeten te blijven staan in tijden van tegenslag of verandering. In een tijd waarin steeds minder voor ons geregeld wordt en waarin arbeidsorganisaties in continue verandering zijn, is veerkracht meer dan ooit nodig. Veel burgers, werknemers of cliënten ervaren dat er soms een té groot beroep op hun veerkracht wordt gedaan en merken dat ze signalen van overbelasting krijgen.

Dit betekent dat aan coaches, trainers,  sociaal werkers, HRM of bij arbodiensten steeds vaker de vraag gesteld wordt een begeleidingstraject te ontwikkelen of uit te voeren voor cliënten of medewerkers.

Tijdens onze interactieve opleiding leren we je dit op een verantwoorde manier te doen.  Vanzelfsprekend komen zowel de theorie als de praktijk aan bod.

Inhoud

Inhoud

De opleiding is nog in ontwikkeling maar zal bestaan uit vijf lesdagen. Daarnaast krijg je een persoonlijk coachgesprek over jouw werkpraktijk en wellicht ook intervisie. Meer informatie komt te zijner tijd op deze website en in onze nieuwsbrief (meld je hier daarvoor aan). Je kunt ons ook mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden.

Op de lesdagen gaan we in op onder meer de volgende onderwerpen en thema’s:

Theorie van weerbaarheid, veerkracht en stress:

  • stress en coping
  • gespreksvoering
  • herkennen van signalen
  • je rol als begeleider
  • methodiek: opbouw van een begeleidingstraject.
Vanzelfsprekend leer je een schat aan werkvormen waarmee je je cliënten of coachees kunt begeleiden in het vergroten van hun veerkracht.