PONS Academie

Het Hoogeland
Museumlaan 2
3581 HK Utrecht
t: 030 2546701
e: info@ponsacademie.nl

kvk: 66781027
IBAN: NL91 INGB 0007 4838 72

Het Hoogeland

Pons Academie is in 2016 door ons (Berendineke Steenbergen en Arno de Leeuw) opgericht. Met Pons Academie hebben wij onze droom verwezenlijkt om hoogwaardige post-hbo scholingen aan te bieden met een directe vertaling naar de dagelijkse werkpraktijk

Wij kunnen door onze lage overhead werken met kleine groepen studenten waardoor er volop ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ook onze unieke locatie zorgt voor een bijzondere sfeer die helpt om de studenten een optimale leeromgeving te bieden. We vinden het erg belangrijk om ook na de opleiding contact te houden met onze studenten. Dit doen we door ze bijvoorbeeld in te zetten als stagebegeleider of examinator. Studenten kunnen na hun opleiding ook verbonden blijven aan Pons Academie door deel te nemen aan onze levendige kenniskring. Opleiden doen we samen!

Berendineke en Arno

Berendineke Steenbergen is sociaal wetenschapper en bedrijfskundige. Sinds 2001 is zij methodiekontwikkelaar en opleider. In 2016 verscheen het ‘Handboek weerbaarheid’ waarin zij, samen met anderen, de ontwikkelde methodiek beschrijft.

Arno de Leeuw fungeert als spin in het web van de Pons Academie. Hij is verantwoordelijk voor het zakelijke reilen en zeilen. Daarnaast is hij co-auteur van het Handboek Weerbaarheid.

Ons team

Wij zijn er trots op dat onze docenten specialisten zijn binnen hun vakgebied. 

Angele Verkaaik is docent/trainer en supervisor aan de Hogeschool Utrecht (HU). Daarnaast verzorgt zij trainingen op het gebied van agressie en grensoverschrijdend gedrag en is opleider van weerbaarheids- en agressietrainers. Voor het kenniscentrum van de HU deed zij onderzoek naar agressie in de zorgsector.
 
Susanne Verhoeven's topsportcarrière als meervoudig Nederlands kampioen Judo en Jiu-Jitsu heeft tot een leven in het teken van ‘omgaan met agressie en weerbaarheid’ geleid. Zij heb als bewegingskundige talloze cursussen verzorgd op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en weerbaarheid.

Wilco Kruijswijk heeft een grote kennis over vrijwilligers en mantelzorgers en geeft regelmatig workshops over zingeving en verbinding, hij is, kortom, de ideale docent voor dit onderwerp op onze opleiding.

Marcel Schürmann heeft na een aantal management functies in de bankwereld zijn leven gewijd aan opleiden en scholen. Hij werkte onder meer bij Nyenrode en Business School Nederland. Tegenwoordig is hij ook (team-) coach en ondersteunt organisaties bij het oplossen van complexe management- en beleidsvraagstukken

Louella Rooijer werkt in het onderwijs en heeft een grote ervaring in het uitvoeren en opzetten van Action Learning Projecten. Zij is één van de Action Learning begeleiders voor deze opleiding.

Hans van Alebeek is zelfstandig consultant en coach. Hij is betrokken geweest bij een groot aantal Action Learning projecten en heeft veel ervaring in met name de publieke sector. Hij is één van de Action Learning begeleiders van de post-hbo opleiding.

Elbrecht Claus is 2005 ben gestart met BALA – Centrum voor Kracht en Balans. Zij is gespecialiseerd op het gebied van lichaamsgericht en ervaringsgericht werken. Naast weerbaarheidstrainer is zij yogadocente en hulpverlener.

Wilma Jansen heeft na afronding van de pedagogische academie heb verschillende lichaamsgerichte opleidingen afgerond. Sinds 1990 verzorgt zij trainingen en workshops op het gebied van weerbaarheid en grensoverschrijdend gedrag. Tegenwoordig is zij onder meer docente, trainer en speltherapeute.|. 

Ronnie Roosenbrand werkt met verschillende doelgroepen waaronder licht verstandelijke beperkte jongeren met ernstige gedragsproblemen en met kinderen. Zijn sportieve vaardigheden en onderwijsachtergrond vormen, tezamen met zijn liefdevolle passie voor de doelgroepen waar hij mee werkt, de basis om jongeren weerbaarder te maken.

Maja Papic heeft in Sarajevo heb pedagogiek gestudeerd. In 1993 is zij als vluchteling in Nederland gekomen. Sinds 1997 is ze fulltime werkzaam op een basisschool in Breda. Daarnaast heeft zij vanaf 2008 haar eigen Trainingsbureau “Forza”.

.